Wilt u zich de elementaire kennis van het boekhouden eigen maken? Bijvoorbeeld omdat u de administratie van uw onderneming of uw vereniging beheert? Dan is de opleiding ‘de basis van het Boekhouden / Elementair Boekhouden (BKB), uitermate geschikt voor u.

Inhoud opleiding

Na afloop van de opleiding zijn begrippen als ‘balans’, ‘verlies- en winstrekening’, ‘journaalposten’, ‘debet en credit’ eindelijk voor u zo helder als glas. De opleiding wordt gegeven op MBO-niveau. Een specifieke vooropleiding is niet vereist.

Aanpak opleiding

In een informele sfeer leert u de essentiële begrippen en vaardigheden van het boekhouden. De mensgerichte aanpak garandeert 100% persoonlijke aandacht voor u. De opleiding bestaat uit 10 à 12 lessen van ca. 2 uur. In deze lessen staat de vertaling van de theorie naar uw praktijk centraal.

Kosten

De kosten voor de opleiding bedragen € 550,=. Dit is exclusief kosten voor lesmateriaal / literatuur en het examen. De kosten voor de literatuur bedragen (indicatief) € 80,= (opgave Noordhoff Uitgevers 2021/2022) of circa € 70,= (opgave Convoy Uitgevers 2021/2022) en de kosten voor het examen bedragen € 187,= (opgave Nederlandse Associatie voor Examinering 2021/2022).

Literatuur

Voor de opleiding Elementair Boekhouden (BKB) maken we gebruik van de boeken van Hans Dijkink (Noordhoff Uitgevers) of Henny Krom (Convoy Uitgevers).

Erkend diploma

De opleiding ‘Elementair Boekhouden’ bereidt u voor op een examen bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit is een onafhankelijk instituut dat al 75 jaar toonaangevend is in het afnemen van examens voor hooggewaardeerde diploma’s. Indien u slaagt, ontvangt u het Associatie Praktijkdiploma  Elementair Boekhouden (BKB). Met dit diploma kunt u zelfstandig werken in een administratieve functie in het bedrijfsleven.

Vervolgcursussen

In combinatie met het Associatie Praktijkdiploma de basis van de Calculatie (BKC) geeft het Associatie Praktijkdiploma Elementair Boekhouden (BKB) recht op het diploma Financieel Assistent. Samen zijn ze een goede basis voor de vervolgopleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB). Kortom, Elementair Boekhouden is een logische opstap voor een glanzende loopbaan in de administratieve sector!

Wijze van aanmelden/inschrijven

U kunt zich inschrijven door gebruik te maken van het contactformulier. Na ontvangst van uw formulier neem ik persoonlijk contact met u op voor het vaststellen van de aanvangsdatum en het schema van de lestijden. Vervolgens ontvangt u een inschrijvingsbevestiging met de algemene voorwaarden.