Leer mij kennen

Cock Moerman

Welkom op mijn site. Mijn naam is Cock Moerman, sinds 13 januari 2011 adviseur, trainer, opleider en coach op het gebied van boekhouden, financiën en persoonlijke ontwikkeling.

Na 28 waardevolle jaren werkzaam te zijn geweest in het bankwezen, heb ik besloten datgene te doen waar mijn passie ligt: mensen helpen het beste in zichzelf naar boven te halen in hun (financieel-administratieve) werk.
Het geeft mij een enorme kick als ik mensen ‘het’ zie snappen, als ik mensen het ‘Eureka-gevoel’ zie ervaren.

In die 28 jaar doorliep ik allerlei functies, van baliemedewerker tot business controller. Op deze manier heb ik niet alleen veel vakkennis opgedaan; ik heb ook belangstelling opgevat voor de mens achter de klant en achter de collega. Want een klant is meer dan zijn bankrekening en een collega meer dan zijn taakomschrijving. En nu ben ik dus een docent die oog heeft voor de mens achter de cursist.

Wat ik daarmee bedoel? Dat er voor mij meer is dan het sec overdragen van kennis. Het gaat om interactie, om de wil de cursist te begrijpen en te begeleiden. Ik ben een docent die ervoor zorgt dat 95% van zijn cursisten in één keer slaagt. Uit passie voor ons gezamenlijke vak.

Visie

'Het waarom'

Het toepassen van de theorie in de eigen praktijk valt niet alleen te leren via boeken, internet en dergelijke. Iemand uit de praktijk, met veel kennis en ervaring, is dan van grote waarde voor u, of u nu een student bent of een (startende) ondernemer.

Opleidingen
Bij een docent met uitgebreide praktijkkennis komt eerder ‘het waarom’ aan de orde dan uitsluitend het aanleren van trucjes. ‘Ervaring van de meester brengt inzicht aan de leerling.’ Daarnaast hoort een docent ook op andere aspecten te letten.

Het is nu eenmaal zo dat de één minder makkelijk leert dan de ander. We zijn niet allemaal even effectief in de manier waarop we leren. En er kunnen heel wat zaken zijn die ons daarin belemmeren. Soms is er zelfs sprake van een overlevingsstrategie waardoor we onszelf boycotten. Zonder dat we dat merken! En daardoor hebben we dan te weinig focus en onvoldoende doorzettingsvermogen.

Een docent hoort daar oog voor te hebben. Die behoort zijn student te begeleiden in zijn leerproces. Mits de student dat wil, natuurlijk. Maar… als een student daarvoor open staat, komt effectief studeren binnen handbereik en neemt de slagingskans aanzienlijk toe.

Door mondelinge toelichting en het geven van feedback krijgt u meer zicht op de situatie. Als cursist van Moerman Opleidingen & Consultancy maakt u zich deze theorie sneller eigen en ervaart u de praktische toepasbaarheid ervan. Hierdoor heeft u meer plezier en presteert u beter.

Consultancy
Een consultant met jarenlange praktijkervaring kan u het verhaal achter de cijfers laten zien. U krijgt vertrouwen in uw grootboekrekeningen en balans. En als u zich liever alleen met uw eigen vak bezig houdt, dan heeft u meer aan een consultant die ook graag de handen uit de mouwen steekt.

In mij treft u een consultant die dat niet alleen vóór u doet, maar ook in samenspraak mét u. Dan weet u altijd hoe het ervoor staat. Dát is de toegevoegde waarde van Moerman Opleidingen & Consultancy.

Partners

& locaties

De leslocaties zijn:

Moerman Opleidingen & Consultancy werkt samen met:
Millennial Coach
MaMo Teksteffect

De leslocaties zijn:

Distel 38, Zeewolde

Incompany locaties