Werkt u graag met cijfers of stelt u graag overzichten op? Wilt u meer weten over wat er allemaal komt kijken bij het voeren van een onderneming? Bijvoorbeeld omdat een functie als financieel-economisch medewerker u aanspreekt? Dan is de opleiding de basis van de Calculatie (BKC) uitermate geschikt voor u.

Inhoud opleiding

Na afloop van de opleiding is het uitvoeren van berekeningen als ‘kostprijscalculaties’ en ‘fiscale calculaties’ voor u een fluitje van een cent. U leert de goederenhandel kennen en u leert de elementaire basis- en rekentechnieken. De opleiding wordt gegeven op MBO-niveau. Een specifieke vooropleiding is niet vereist.

Aanpak opleiding

In een informele sfeer leert u de essentiële begrippen en vaardigheden van het calculeren. De mensgerichte aanpak garandeert 100% persoonlijke aandacht voor u. De opleiding bestaat uit 10 à 12 lessen van ca. 2 uur. In deze lessen staat de vertaling van de theorie naar uw praktijk centraal.

Kosten

De kosten voor de opleiding bedragen € 450,=. Dit is exclusief kosten voor lesmateriaal / literatuur en het examen. De kosten voor de literatuur bedragen (indicatief) € 65,= (opgave Convoy Uitgevers 2021/2022) en de kosten voor het examen bedragen € 187,= (opgave Nederlandse Associatie voor Examinering 2021/2022).

Literatuur

Voor de opleiding de basis van de Calculatie (BKC) maken we gebruik van de boeken van Henny Krom (Convoy Uitgevers).

Erkend diploma

De opleiding ‘de basis van de Calculatie’ bereidt u voor op een examen bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit is een onafhankelijk instituut dat al 75 jaar toonaangevend is in het afnemen van examens voor hooggewaardeerde diploma’s. Indien u slaagt, ontvangt u het Associatie Praktijkdiploma de basis van de Calculatie (BKC). Met dit diploma kunt u zelfstandig werken in een financieel-economische functie in het bedrijfsleven.

Vervolgcursussen

In combinatie met het Associatie Praktijkdiploma ‘de basis van het Boekhouden’ (BKB) geeft het Associatie Praktijkdiploma ‘de basis van de Calculatie’ (BKC) recht op het diploma Financieel Assistent. Samen zijn ze een goede basis voor de vervolgopleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB). Kortom, BKC is een logische opstap voor een glanzende loopbaan in de administratieve sector!

Wijze van aanmelden/inschrijven

U kunt zich inschrijven door gebruik te maken van het contactformulier. Na ontvangst van uw formulier neem ik persoonlijk contact met u op voor het vaststellen van de aanvangsdatum en het schema van de lestijden. Vervolgens ontvangt u een inschrijvingsbevestiging met de algemene voorwaarden.