Wilt u zich de elementaire boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen die zich in een organisatie afspelen eigen maken? Bijvoorbeeld omdat u de administratie van uw onderneming beheert of omdat u assistent bent van de administrateur of controller? Dan is de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) een must als één van de meest gevraagde diploma’s in het administratieve werkveld. Naast vakkennis is ook de toepassing in de praktijk van belang.

Inhoud opleiding

De opleiding bestaat uit drie modules: Bedrijfsadministratie niveau 4, Kostencalculatie niveau 4 en Financiering niveau 4.

Na afloop van de opleiding bezit u de nodige theoretische vakkennis op de drie deelgebieden; u heeft inzicht in en kunt werken met de belangrijkste begrippen. U bent in staat berekeningen te maken ten behoeve van de financiële administratie van een handels- of dienstverlenende onderneming. Een grootboekrekening of een kolommenbalans heeft geen geheimen meer voor u.

U weet hoe u kostprijs- en verkoopprijsberekeningen maakt en hoe u het resultaat van productie en verkoop berekent. U hebt inzicht in resultaten en presentatiemethoden. Ook hebt u de belangrijkste theorie paraat met betrekking tot financiering. Denk bijvoorbeeld aan de termen agio, aandelen en verschillende ondernemingsvormen. Verder kunt u berekeningen maken ten behoeve van de periodeafsluiting en kengetallen berekenen.

De opleiding wordt gegeven op MBO4-niveau. Een specifieke vooropleiding is niet vereist.

Aanpak opleiding

In een informele sfeer leert u de essentiële begrippen en vaardigheden behorend bij een administratieve organisatie. De mensgerichte aanpak garandeert 100% persoonlijke aandacht voor u. De totale opleiding bestaat uit circa 40 lessen van ongeveer 2 uur. In deze lessen staat de vertaling van de theorie naar uw praktijk centraal.

Kosten

De kosten voor de opleiding bedragen € 495,= per module. Dit is exclusief kosten voor lesmateriaal / literatuur en het examen.

De kosten voor de literatuur bedragen voor de modules Bedrijfsadministratie niveau 4, Kostencalculatie niveau 4 en Financiering niveau 4 (indicatief) € 70,= per module (opgave Convoy Uitgevers 2021/2022).

U doet voor elk onderdeel apart online examen. De kosten voor het examen bedragen € 187,= per module (opgave Nederlandse Associatie voor Examinering 2021/2022).

Literatuur

Voor de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB) maken we gebruik van de boeken van Henny Krom (Convoy Uitgevers).

Erkend diploma

De opleiding Praktijkdiploma Boekhouden bereidt u voor op een examen bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Dit is een onafhankelijk instituut dat al 75 jaar toonaangevend is in het afnemen van examens voor hooggewaardeerde diploma’s. Indien u slaagt, ontvangt u het Associatie Praktijkdiploma Boekhouden (PDB). Met dit diploma staat u aan het begin van een succesvolle carrière in een administratieve functie in het bedrijfsleven.

Vervolgcursussen

Met het Associatie Praktijkdiploma Boekhouden bent u bij uitstek geschikt om in kleine en middelgrote organisaties geheel zelfstandig de boekhouding te voeren. Ook in grote organisaties bent u een waardevolle kracht als assistent van de administrateur of controller. Met dit diploma heeft u toegang tot de opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA). Kortom, PDB is een must voor een glanzende loopbaan in de administratieve sector!

Wijze van aanmelden/inschrijven

U kunt zich inschrijven door gebruik te maken van het contactformulier. Na ontvangst van uw formulier neem ik persoonlijk contact met u op voor het vaststellen van de aanvangsdatum en het schema van de lestijden. Vervolgens ontvangt u een inschrijvingsbevestiging met de algemene voorwaarden.